20.02.2021.

Jovica Nikolić novi dobitnik stana u nagradnoj igri

Jovica Nikolić novi dobitnik stana u nagradnoj igri

Pet automobila "fijat 500 L" i stan u Beogradu dodeljeni su večeras u petom izvlačenju drugog kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020", a najvredniju nagradu, stan u naselju Zemunske kapije, dobio je Jovica Nikolić iz Beograda.

Glumica Iva Štrljić izvukla je srećne dobitnike ove nagradne igre u studiju Radio-televizije Srbije u Košutnjaku, iz bazena sa 10,7 miliona pristiglih koverata.
Dobitnici automobila "fijat 500 L" su Slobodan Grbić iz Smedereva, Milanka Tucaković iz Kragujevca, Tamara Oblaković iz Mišara, Blagoje Maksimović iz Jagodine i Marija Živanović iz Zrenjanina.

Rukovodilac Jedinice za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor Dragan Pušara, gostujući u izvlačenju nagrada, rekao je da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, zajedno sa NALED-om i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), poslednje četiri godine radi na reformi inspekcija, a da je mišljenje privrede i više nego pozitivno. “U istraživanju 1.000 preduzeća, 2017. čak 75% ispitanika smatralo je da su inspektori prepreka njihovom poslovanju, samo dve godine kasnije kada samo ponovili anketu, samo je 11% privrednika je i dalje bilo tog mišljenja – rekao je Pušara.

On je dodao da je reforma pomogla boljoj koordinaciji inspektora i da više nema dupliranih nadzora, što je posebno važno danas kada se 4.000 zaposlenih stara o primeni protiv pandemijskih mera. Komunikacija sa privrednicima je bolja, jer više nema iznenadnih poseta, a inspektori se najavljuju i tri dana ranije.

Građani koji žele da prijave sivu ekonomiju to mogu učiniti pozivom na broj Kontakt centra 011/ 6350-322 ili putem online formulara na sajtu inspektor.gov.rs, a povratnu informaciju dobiće u roku od 15 dana. 

Vlada Srbije podseća građane na to da je učešće u igri epidemiološki bezbedno jer ne podrazumeva čekanje u redu niti ulazak u poslovnice pošte.

Igra se formalno priređuje u dva kruga, u toku je drugi krug, dok je prvi trajao od 15. novembra do 26. decembra 2020. godine.

U svakom izvlačenju dodeljeno je po pet automobila "fijat 500 L" i po jedan stan u Beogradu, i to u naselju Zemunske kapije, dok će sledeće subote, u finalnom izvlačenju, 27. februara biti dodeljen stan u Beogradu na vodi.

Pravo učešća imaju svi punoletni građani koji pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, ne starijih od 1. septembra 2020. godine, sa minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara, pri čemu fiskalne račune i slipove ne treba mešati u istoj koverti.

Nagradna igra se organizuje u cilju suzbijanja sive ekonomije kroz jačanje svesti i motivacije građana da plaćaju bezgotovinski i uzimaju fiskalne račune prilikom svake kupovine.

Za sva dodatna pitanja građanima je na raspolaganju kontakt centar putem mejla kontakt@uzmiracun.rs.