27.02.2021.

Ključeve stana u Beogradu na vodi dobio Dragoslav Ilić iz Velikog Gradišta

Ključeve stana u Beogradu na vodi dobio Dragoslav Ilić iz Velikog Gradišta

U šestom, poslednjem izvlačenju drugog kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020" dodeljeno je pet automobila "fijat 500L", a najvredniju nagradu, stan u naselju Beograd na vodi, dobio je Dragoslav Ilić iz Velikog Gradišta.

Glumica Marija Karan izvukla je srećne dobitnike iz bazena sa gotovo 12 miliona pristiglih koverata.

Dobitnici automobila "fijat 500L" su Dijana Živković iz Loznice, Nela Ilić iz Požarevca, Vojkan Maksimović iz Kuršumlije, Ljubiša Kocić iz Niša i Bojana Stepanović iz Velike Plane.

Najvredniju nagradu, stan na 23. spratu jedne od kula u naselju Beograd na vodi, dobio je Dragoslav Ilić iz Velikog Gradišta.

Ministar finansija Siniša Mali, koji je prisustvovao izvlačenju, rekao je da je zadovoljan odzivom građana i svešću koja se razvija kada je borba protiv sive ekonomije u pitanju. On je naveo i da je, uprkos pandemiji, naplata poreza prošle godine bila za 5% bolja nego u 2019. Takođe, u cilju suzbijanja sive ekonomije, donet je novi Zakon o fiskalizaciji, koji će omogućiti bolju kontrolu u realnom vremenu, uveden elektronski postupak javnih nabavki, kao i Kontakt centar republičkih inspekcija.

Tokom finalnog izvlačenja, proglašeno je i devet pobedničkih gradova i opština koje će dobiti po 20.000 evra za rekonstrukciju i opremanje objekata i dobara od javnog značaja.

Na prvom mestu po broju poslatih koverata našao se grad Vranje, zatim opština Savski venac, na trećem je opština Blace, a slede Bačka Palanka, Kula, Dimitrovgrad, Pančevo, Srbobran i Vrbas. 

 Nagradna igra se formalno priređivala u dva kruga, prvi je trajao od 15. novembra do 26. decembra 2020, dok je drugi završen 27. februara.
 
Izvlačenje je svake subote pratila Komisija čiji su članovi Zoran Jovanović iz Poreske uprave Ministarstva finansija, Nenad Petrović iz NBS, Dragoslav Glišović, takođe iz Poreske uprave, Irena Raković iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Stanija Višekruna iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Organizatori zahvaljuju svima na učešću i podsećaju građane da nastave da uzimaju fiskalne račune pri svakoj kupovini, jer svi dobijaju kad siva ekonomija gubi.