13.02.2021.

Održano četvrto izvlačenje drugog kruga nagradne igre

Održano četvrto izvlačenje drugog kruga nagradne igre

Pet automobila "fijat 500 L" i stan u Beogradu dodeljeni su večeras u četvrtom izvlačenju drugog kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020", a najvredniju nagradu, stan u naselju Zemunske kapije, dobio je Stevo Siljanovski iz Jabuke.

Glumica Ivana Dudić izvukla je srećne dobitnike ove nagradne igre u studiju Radio-televizije Srbije u Košutnjaku, iz bazena sa 10.035.799 pristiglih koverata.

Dobitnici automobila "fijat 500 L" su Irena Ilić iz Niša, Nasta Vasiljević iz Kragujevca, Slavko Balaban iz Kikinde, Dragica Simanić iz Pančeva i Sanja Lazarević iz Beograda.

Potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, koji je prisustvovao izvlačenju, ocenio je da broj pristiglih koverata, koji iznosi više od 10 miliona, govori o raširenoj svesti građana o uzimanju fiskalnih računa i njihovoj ulozi u borbi protiv sive ekonomije. Kao jedan od ključnih rezultata na ovom polju, ministar Nedimović pohvalio je uvođenje elektronske prijave sezonskih radnika u poljoprivredi, koja je omogućila da više od 40.000 lica stekne pravo na penzijski staž i zdravstvenu zaštitu od povrede na radu.

Vlada Srbije podseća građane na to da je učešće u igri epidemiološki bezbedno jer ne podrazumeva čekanje u redu niti ulazak u poslovnice pošte.

Igra se formalno priređuje u dva kruga, u toku je drugi krug, dok je prvi trajao od 15. novembra do 26. decembra 2020. godine.

U svakom izvlačenju biće dodeljeno po pet automobila "fijat 500 L" i po jedan stan u Beogradu, i to u naselju Zemunske kapije, dok će 27. februara biti dodeljen stan u Beogradu na vodi.

Uslovi učešća i pravila nagradne igre, koju organizuje Vlada uz podršku NALED-a, slični su kao i u izdanjima prethodnih godina.

Pravo učešća imaju svi punoletni građani koji pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, ne starijih od 1. septembra 2020. godine, sa minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara, pri čemu fiskalne račune i slipove ne treba mešati u istoj koverti.

Nagradna igra se organizuje u cilju suzbijanja sive ekonomije kroz jačanje svesti i motivacije građana da plaćaju bezgotovinski i uzimaju fiskalne račune prilikom svake kupovine.

Za sva dodatna pitanja građanima je na raspolaganju kontakt centar putem mejla kontakt@uzmiracun.rs.